fbpx

Maak een vliegende start

Zoek je naar tools om snel te groeien in je nieuwe rol als leraar?

Hier vind je groeiprogramma’s om sterk te starten in het onderwijs, voor zowel het primair als het voortgezet onderwijs.
Groeiprogramma’s volledig gefocust op jouw persoonlijke ontwikkelingleiderschapsvaardigheden en communicatieskills.
De meest essentiële ingrediënten voor duurzaam succes in onderwijs. 

Ervaringsgerichte trainingen in een kleine groep (max 8 personen)

5 rollen van de leraar

Tijdens deze training gaan we dieper in op de vijf rollen van de leraar: met speciale aandacht voor de rol van de gastheer (de les starten), de presentator (aandacht vangen en vasthouden), de didacticus (kraakheldere instructie geven) en de afsluiter (de les afronden).

De 7 competenties van de leraar in vogelvlucht

Tijdens deze training gaan we dieper in op de 7 competenties van de leraar: met speciale aandacht voor de interpersoonlijke, pedagogische, didactische en organisatorische competetie. En voor het samenwerken in een team, met de omgeving en de persoonlijke ontwikkeling.

Spelen met tijd

Als de uren voorbij vliegen en je structureel een tekort aan uren hebt, dan is het tijd voor een pas op de plaats. Dan is het tijd om in te zoomen op wat echt belangrijk is. Tijdens deze training ontdek je hoe je je tijd effectief kunt indelen, prioriteiten kunt stellen en hoe je weer de baas wordt over je agenda i.p.v. andersom. 

Op missie

Alleen als je succesvol leidinggeeft aan jezelf, kun je ook succesvol leidinggeven aan anderen. Tijdens deze training reflecteren we op jouw (beoogde) rol als leerkracht. Wat is je visie op het leraarschap? Waarom doe je wat je doet? Wat vind je belangrijk? Doe je dagelijks wat je belangrijk vindt? Waarom wel/niet? Tijdens deze training leer je jezelf als professional beter kennen en onderzoek je hoe je succesvol en ontspannen kunt omgaan met alle uitdagingen op je pad.

Over grenzen

Plannen maken is niet zo moeilijk. Maar je eraan houden vaak wel. De dagen  lopen meestal anders dan je vooraf had bedacht.Hoe ga je daar dan mee om zonder er stress van te hebben en toch je doel te halen? Hoe ga je om met die onverwachte wendingen en verzoeken die op je pad komen? Hoe geef je je grenzen aan zonder dat er gedoe van komt? Tijdens deze training ervaar je hoe je dat succesvol kunt doen.

Orde in de klas (in 2 dagdelen)

Je hebt de ideale les voorbereid. Je bent er echt voor gaan zitten. Maar als je voor de klas staat, is er veel onrust en gedoe. Van je les komt niet veel terecht. Dat frustreert je. Je bent bang om de controle te verliezen.  Hoe zorg je dat je vanuit ontspanning overwicht hebt op de groep met behoud van de positieve sfeer in de klas? Tijdens deze trainingen ontdek je hoe je dat kunt doen.

Omgaan met weerstand

Moeilijke gesprekken horen erbij. En toch schrik je als je wordt overvallen door kritiek. Hoe reageer je handig als een ouder, een leerling of een collega je overvalt met kritiek? Wat kun je doen om een moeilijk gesprek vlot te trekken en toch je punt te maken? Tijdens deze training krijg je de tools en ga je dit aan den lijve ervaren.

Lessen & presentaties met impact

Mensen kunnen hun aandacht maar 5 minuten vasthouden. Ze zijn van nature snel afgeleid. Hoe zorg je er dan voor dat de aandacht van jouw leerlingen of jouw toehoorders niet verslapt en je boodschap kraakhelder overkomt? Dat ontdek je tijdens deze training.

Persoonlijk assessment & Individuele coaching

Online ODC-meting (Odin Development Compass) Met behulp van deze gevalideerde online assessmenttool ontdek je binnen 15 minuten je diepste drijfveren, je natuurlijke kracht, je kwetsbare kracht en je ontwikkelpotentieel. Na afloop bespreken de resultaten en koppelen we deze aan jouw hulpvraag in een persoonlijk gesprek (90 minuten), zodat je weet welke essentiële stappen je kunt zetten om vanuit je natuurlijke kracht de leerkracht te worden die je wilt zijn.

Het is mogelijk om na afloop extra coaching in te plannen. DIt kan zijn op locatie, via skype of bij D-DEP.