Als je nadenkt over waar je allemaal aandacht aan kunt geven, dan is dat best veel. Neem maar eens 5 minuten de tijd en kijk wat er dan allemaal in je op komt.

 

Ik kan er zelf bijvoorbeeld mateloos van genieten als ik mijn huis gezellig heb gemaakt: op de een of andere manier word ik daar heel rustig van. Of als ik de hond blij maak met een heerlijke wandeling in het bos. Of mijn lief verwen met een goede Whisky

 

“Alles wat je aandacht geeft groeit”, zegt Ikea.
Hoe komt het dan dat we onszelf zo vaak vergeten?

 

Vorige week sprak ik met Uri Vergouw (19jr). Ik ontmoette hem twee weken eerder voor het eerst tijdens het geweldige driedaagse seminar #voor altijd vrij van Eelco de Boer in het Novotel in Amsterdam. Een heerlijke plek om te zijn.

 

Uri nam zijn kans om zijn verhaal te delen op een podium voor 400 mensen. Hij vertelde een bijzonder verhaal en nam zijn kans om op het podium te gaan rappen. Hij raakte me en na afloop vroeg ik hem of hij het leuk vond om een podcast met mij op te nemen. En hij zei “Ja!” en ik zei “YES!”

 

We hadden een mooi gesprek over het leven. We spraken over de kansen, de uitdagingen en de obstakels die op je pad komen. We spraken daarnaast over de positieve karaktereigenschappen die je nodig hebt om moeilijkheden te overwinnen. En vooral over hoe je zelf verantwoordelijk bent om je eigen geluk te maken.

En je raadt het vast al, het begint altijd met aandacht voor jezelf. En ik vroeg me af: “Als je op 19 jarige leeftijd al zo wijs bent, hoe is dat dan straks als je 40 bent?” Had ik dan toch alvast om zijn handtekening moeten vragen…

 

Je kunt de podcast hier beluisteren.

 

Als we echt aandacht willen geven aan onszelf, dan is het belangrijk dat we een manier vinden om tot rust te komen en geregeld het gesprek met onszelf aan te gaan in deze snelle tijd.
Een halfjaar geleden startte ik daarom met mediteren: elke dag 2 keer 10 minuten (soms langer). Het geeft me een enorme focus en rust. Soms zit ik gewoon te zitten met rustgevende muziek en een andere keer stel ik een vraag, waarover ik ga doordenken en 20 minuten lang alles opschrijf wat er in me opkomt. Dat geeft veel inzichten.

 

Geef jij wel eens aandacht aan deze thema’s? Hoe tevreden ben jij bijvoorbeeld over:

– je carrière
– je ontspanning
– je zelfontwikkeling
– je gezondheid
– je emoties
– je tijd
– je relaties
En wat doe je dan als je niet tevreden bent?

Als je echt vanuit je kern en ontspannen kracht wilt leven, daag jezelf dan eens uit om de diepte in te gaan. En stel je daarbij de volgende vragen:

 • Ga ik voor mijn droom?
 • Hoe voel ik me daardoor?
 • Doe ik waar ik blij van word?
 • Doe ik waar ik goed in ben?
 • Volg ik mijn eigen koers, of laat ik me inzetten voor de plannen van een ander?
 • Doe ik wie ik ben?
 • Hoe ga ik om met problemen en obstakels?
 • Hoe voel ik me daardoor?
 • Wat gaat ongelooflijk goed?


Het positieve effect
 van een geregeld praatje met jezelf:

 • je gaat vanuit vertrouwen handelen
 • je voelt je vrijer om te doen wat goed en belangrijk is voor jou
 • je gaat succesvol jezelf zijn
 • je hebt voldoende tijd voor ontspanning
 • je incasseringsvermogen wordt steeds sterker
 • je durft uitdagingen aan te gaan
 • je maakt de juiste keuzes
 • Je haalt je doelen vanuit rust en focus
 • je hebt een positieve invloed op de mensen om je heen
 • je ervaart meer succeservaringen 

 

Alleen wanneer je succesvol leiding geeft aan jezelf, kun je echt leidinggeven aan anderen.

 

En ja het kan…
Vertragen zonder vertraging in een wereld die steeds sneller wordt.
De versnelling komt voort uit de kracht van de vertraging.

 

Tip: Schrijf je hersenspinsels op in een journal. Het laat je ontwikkeling zien als je het later nog eens terugleest;-)

 
Wil je meer weten? Schroom niet om vrijblijvend contact op te nemen info@d-dep.nl

 

Groetjes,
Dyonne