Dyonne Depondt
(D-Dep)

Een positieve impact maak je vanuit je ontspannen kracht

#De transformatie is mogelijk, als je erin gelooft

Nieuwe leiders willen dolgraag scoren met hun team en snel de gewenste resultaten behalen. Ze willen gewaardeerd worden en zich vrij voelen om te doen wie ze zijn. En tegelijkertijd voelen ze zich onzeker en moeten ze wennen aan hun nieuwe rol en zichtbaarheid. Daarom is het belangrijk dat ze zichzelf goed kennen en vanaf het allereerste begin goed voor zichzelf zorgen.

 

Je kunt alleen succesvol leiding geven aan anderen als je succesvol leidinggeeft aan jezelf. Jezelf kennen geeft rust, geeft ruimte, balans en maakt het leidinggeven zó leuk.

 

Dyonne heeft 22 jaar in het basisonderwijs gewerkt. Op jonge leeftijd kreeg ze al een functie in het middenmanagement, waarna ze snel doorgroeide naar een functie als directeur van achtereenvolgens drie scholen. Na 18 jaar in het zuiden van het land werkzaam te zijn geweest, vertrok ze vanwege de liefde naar het midden van het land en gooide ze het roer om.   In Utrecht ging ze o.a. aan de slag als soft-skills trainer in het onderwijs, wat de opmaat was voor het opstarten van haar eigen bedrijf in januari 2018.
Ze had het lef om voor zichzelf te beginnen toen ze ziek werd. Vanwege een auto-immuunziekte was het noodzakelijk om haar tijd anders in te delen en het roer opnieuw om te gooien: ze ging daarom haar droom achterna om te werken als zelfstandig trainer.

 

Dyonne is nu al weer een dik jaar de eigenaar van D-DEP Leiderschapsontwikkeling. Het afgelopen jaar heeft ze meer dan 100 leerkrachten mogen helpen om het beste uit zichzelf te halen en te werken vanuit hun ontspannen kracht.

 

Na haar lerarenopleiding volgde Dyonne diverse managementopleidingen en behaalde ze haar schoolleidersdiploma.  Daarna zat ze bepaald niet stil. Ze behaalde haar certificaat Coach Coöperatief Leren ,  ze werd gecertificeerd als soft-skills trainer bij de school voor training van Karin de Galan en werd ODC gecertificeerd professional Level 1 en HRM (een strategische HR tool).

 

Dyonne is gedreven, doortastend, betrokken, enthousiast, rustig, dichtbij mensen, een tikkeltje ondeugend, muzikaal en een Bourgondiër in hart en nieren (maar dat kan ook niet anders met die mooie zachte G).
Het is haar talent om haar zachte en doortastende kant te combineren, waardoor ze mensen snel in beweging krijgt om vanuit hun ontspannen kracht te werken.

Voor onze leden hebben we Dyonne gevraagd voor de workshop “Hoe overleef ik mijn eerste jaar voor de klas?” Ik vind de presentatie van Dyonne prettig en ze heeft veel kennis van de onderwijspraktijk. Op een vlotte manier worden vaardigheden en attitudes aan de orde gesteld. Hoe kun je op een positieve manier Nee zeggen, en houd je in allerlei situaties vooral ook contact met jezelf. Het is verrassend leuk hetgeen Dyonne hierover aanreikt ook kort met elkaar te oefenen. Dyonne geeft ook voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen. Na de workshop heb je weer een frisse impuls om naar jezelf in je werk te kijken.

Monique Scheelings

Rayonbestuurder PO, AOb

  

MISSIE 
Bijdragen aan gedragsverbetering voor meer wijsheid, succes en geluk

VISIE 
Kennis en ervaringen delen, zodat iedereen de mogelijkheid krijgt succesvol zichzelf te zijn

BOODSCHAP
Vertraag in een wereld die steeds sneller wordt en groei juist hierdoor sneller als mens en als leider