Je kunt alleen succesvol leiding geven aan anderen als je succesvol leidinggeeft aan jezelf

 

Dyonne Depondt

Jonge en startende leiders willen dolgraag scoren met hun team en snel resultaat zien. Ze zijn enorm gedreven en willen gewaardeerd worden om wie ze zijn en wat ze doen. En tegelijkertijd voelen ze zich ook vaak onzeker en moeten ze wennen aan hun nieuwe rol. Daarom is het belangrijk dat ze zichzelf vanaf het allereerste begin goed kennen.  Je kunt alleen succesvol leiding geven aan anderen als je succesvol leidinggeeft aan jezelf.

Jezelf kennen geeft rust, ruimte en balans en maakt het leidinggeven zó leuk.

Dyonne heeft 22 jaar in het basisonderwijs gewerkt. Op jonge leeftijd kreeg ze al een functie in het management, waarna ze snel doorgroeide naar een functie als directeur van achtereenvolgens drie verschillende scholen. Na 18 jaar werken in het zuiden van het land, vertrok ze vanwege de liefde naar het midden van het land en nam ze de spannende stap om alles wat ze daar had opgebouwd achter zich te laten. Ze ging aan de slag als soft-skills trainer, gaf les in de bovenbouw en ze begeleidde starters om een zachte landing te maken in het onderwijs.

Toen enkele jaren later bleek dat ze een auto-immuunziekte heeft, gooide ze het roer nogmaals om.  Ze had behoefte aan meer vrijheid om haar eigen tijd in te delen en ze maakte van haar nadeel een voordeel. Ze greep deze moeilijke situatie aan om haar hart te volgen en haar droom achterna te gaan: jonge leiders helpen om ontspannen leiding te geven vanuit hun natuurlijke kracht, zodat ze de succesvolle en gelukkige leider kunnen worden die ze graag willen zijn. De weg naar succes is immers geen rechte weg maar een spannende expeditie.

Dyonne is de eigenaar van D-DEP Leiderschapsontwikkeling.  D-Dep is opgericht in januari 2018. Het afgelopen jaar heeft Dyonne al meer dan 150 professionals mogen helpen.

Na haar lerarenopleiding volgde Dyonne diverse managementopleidingen en behaalde ze haar schoolleidersdiploma.  Daarna zat ze niet stil. Ze behaalde haar certificaat als Coach Coöperatief Leren ,  ze werd gecertificeerd als soft-skills trainer bij de school voor training van Karin de Galan en ze is ODC gecertificeerd professional Level 1 en SHR (een strategische HR tool). Als ondernemer laat Dyonne zich coachen door de beste businesscoaches van Nederland.

Dyonne is gedreven, doortastend, betrokken, enthousiast, rustig, dichtbij mensen, een tikkeltje ondeugend, muzikaal en een Bourgondiër in hart en nieren (maar dat kan ook niet anders met die mooie zachte G oet Mestreech).
Het is haar talent om haar zachte en doortastende kant te combineren, waardoor ze mensen snel in beweging krijgt.

Voor onze leden hebben we Dyonne gevraagd voor de workshop “Hoe overleef ik mijn eerste jaar voor de klas?” Ik vind de presentatie van Dyonne prettig en ze heeft veel kennis van de onderwijspraktijk. Op een vlotte manier worden vaardigheden en attitudes aan de orde gesteld. Hoe kun je op een positieve manier Nee zeggen, en houd je in allerlei situaties vooral ook contact met jezelf. Het is verrassend leuk hetgeen Dyonne hierover aanreikt ook kort met elkaar te oefenen. Dyonne geeft ook voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen. Na de workshop heb je weer een frisse impuls om naar jezelf in je werk te kijken.

Monique Scheelings

Rayonbestuurder PO, AOb

 

MISSIE
Bijdragen aan gedragsverbetering voor werkgeluk en succes.

VISIE
Kennis en ervaringen delen, zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om succesvol zichzelf te zijn en daarmee anderen te inspireren

BOODSCHAP
Durf te vertragen in een wereld die steeds sneller wordt. De versnelling ligt in de kracht van de vertraging. Neem het stuur in handen, pak de regie en groei hierdoor sneller als mens en als leider