Je kunt alleen succesvol leidinggeven aan anderen als je succesvol leidinggeeft aan jezelf 

 

Jonge en startende leiders willen dolgraag scoren met hun team en snel resultaat zien. Ze zijn enorm gedreven. Ze willen gewaardeerd worden om wie ze zijn en wat ze doen. En tegelijkertijd voelen ze zich ook onzeker en moeten ze nog wennen aan hun nieuwe rol: van binnen voelen ze zich nog geen leider, terwijl de buitenwereld hen wel zo ziet. Dat kan zeker in het begin verwarrend zijn. Daarom is het belangrijk dat ze zichzelf vanaf het allereerste begin goed kennen.  Je kunt alleen succesvol leidinggeven aan anderen als je succesvol leidinggeeft aan jezelf.

Leiden met lef vanuit je unieke kracht geeft rust, vertrouwen en ruimte en juist dat maakt het leidinggeven zó leuk. 

Dyonne heeft 22 jaar in het basisonderwijs gewerkt. Op jonge leeftijd kreeg ze al een functie in het management, waarna ze snel doorgroeide naar een functie als directeur van achtereenvolgens drie verschillende scholen. Na 18 jaar werken in het zuiden van het land, vertrok ze vanwege de liefde naar het midden van het land en nam ze de spannende stap om alles wat ze daar had opgebouwd achter zich te laten. Ze ging aan de slag als soft-skills trainer, gaf les in de bovenbouw en ze begeleidde starters om een zachte landing te maken in het onderwijs.

Enkele jaren later gooide Dyonne het roer nogmaals om, omdat ze een auto-immuunziekte onder de leden had.  Ze greep deze moeilijke situatie aan om haar hart te volgen en haar droom achterna te gaan: nieuwe leiders helpen om vol vertrouwen en met plezier samen met hun team de gewenste resultaten te behalen. Dyonne volgde de Train de Trainer opleiding bij Karin de Galan en dat gaf haar een ware inspiratieboost.

Dyonne is op dit moment de trotse eigenaar van D-Dep Leiderschapsontwikkeling.  D-Dep is opgericht in januari 2018. Vanuit haar jarenlange ervaring als schooldirecteur en vanuit haar nieuwe rol als ondernemer kan ze zich als geen ander verplaatsen in wat de startende leider meemaakt: de weg naar succes is geen rechte weg, maar een weg van vallen en opstaan. Dyonne helpt je graag om een zachte landing te maken en daarom mag je leren van zowel haar mislukkingen als haar successen. 

Dyonne is gedreven, doortastend, betrokken, enthousiast, rustig, dichtbij mensen, een tikkeltje ondeugend, muzikaal en een Bourgondiër in hart en nieren (maar dat kan ook niet anders met die mooie zachte G oet Mestreech).

Het is haar talent om haar zachte en doortastende kant te combineren, waardoor ze mensen snel in beweging krijgt.

Voor onze leden hebben we Dyonne gevraagd voor de workshop “Hoe overleef ik mijn eerste jaar voor de klas?” Ik vind de presentatie van Dyonne prettig en ze heeft veel kennis van de onderwijspraktijk. Op een vlotte manier worden vaardigheden en attitudes aan de orde gesteld. Hoe kun je op een positieve manier Nee zeggen, en houd je in allerlei situaties vooral ook contact met jezelf. Het is verrassend leuk hetgeen Dyonne hierover aanreikt ook kort met elkaar te oefenen. Dyonne geeft ook voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen. Na de workshop heb je weer een frisse impuls om naar jezelf in je werk te kijken.

Monique Scheelings

Rayonbestuurder PO, AOb

 

MISSIE
Bijdragen aan gedragsverandering voor geluk en succes.

VISIE
Kennis en ervaringen delen, zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om succesvol zichzelf te zijn en daarmee anderen te inspireren

BOODSCHAP
Durf te vertragen in een wereld die steeds sneller wordt. De versnelling ligt in de kracht van de vertraging. Neem het stuur in handen, doe waar je blij van wordt en groei hierdoor sneller als mens en als leider. Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt. Geloof in jezelf. Geloof dat het mogelijk is. Doe het.