fbpx

LAAT ONZEKERHEID JE ER NIET VAN WEERHOUDEN OM STAPPEN TE ZETTEN OP WEG NAAR JE DROOM

Het is weer kinderboekenweek en dat is voor veel kinderen een feestje, omdat er op ludieke en unieke wijze veel aandacht wordt gegeven aan het bevorderen van leesmotivatie. Als kind had ik een gruwelijke hekel aan lezen. Als we in de klas moesten gaan lezen vond ik dat ontzettend saai. Ik weet niet of er in mijn jeugdjaren al sprake was van een kinderboekenweek, maar een portie leesmotivatie kon ik wel gebruiken. Ik vond er echt niks aan om in de boeken te duiken. Ik droomde liever weg in mijn eigen fantasie. Ik was toen al een dromer.

Nu verslind ik boeken. En dan niet de romans of de thrillers, daar kan ik me nog steeds niet toe zetten, maar wel de boeken over persoonlijk leiderschap, mindset en teamcoaching. Daar kan ik niet genoeg van krijgen. Integendeel, daar krijg ik enorm veel energie en inspiratie van.Laatst zei een vriendin tegen mij: “Als jij iets wilt, dan lukt het je altijd om het voor elkaar te krijgen. Hoe doe je dat?” Ik was verbaasd over die uitspraak, maar toen ik erover na dacht wist ik: “ Ze heeft nog gelijk ook!”

Toen ik leerkracht wilde worden, raadden veel mensen mij dat af, omdat het perspectief op een baan in die tijd slecht was. Ik ging toch naar de PABO en had binnen no-time een vaste baan. Ik had een sterk geloof dat het me zou lukken en zag het voor me.
Zes jaar geleden verhuisde ik vanwege de liefde naar Utrecht. Ik was net uit de kast en wilde wonen bij de liefde van mijn leven.
Mijn baan als schooldirecteur hing ik aan de wilgen en mijn huis was binnen een week verkocht. Ondanks mijn angst om afhankelijk te zijn, en alles en iedereen in Maastricht achter te laten, vertrouwde ik erop dat het goed zou komen. “Ik kan altijd vervangen als leerkracht en mijn familie en vrienden zijn de wereld niet uit.” Aan deze gedachten had ik veel steun.

De stap van mijn werk als directeur in Maastricht naar vervanger in Utrecht bleek shocking en een vreemde gewaarwording, maar binnen 4 maanden had ik weer een vaste baan in het onderwijs. Ik was trots, het voelde als een beloning voor mijn lef en een rust viel over me heen. Ik voelde me, en nog steeds, een intens gelukkig mens.Opnieuw had ik een sterk beeld in mijn hoofd gehad over hoe ik mijn doelen en mijn wensen wilde realiseren. En voor wie nu denkt dat er hoogmoed en roekeloosheid in het spel was. Dat was zeker niet het geval.

Ik ben vaak onzeker geweest. En ook nu, in mijn prille ondernemerschap, heb ik weer te dealen met mijn onzekerheden. Twee jaar geleden maakte ik namelijk opnieuw een spannende move.Ik stopte in het onderwijs na 22 mooie jaren. Ik was moe en had totaal geen energie meer om full-time te werken, ook al vond ik het onderwijs nog steeds fantastisch. Later bleek dat een auto immuunziekte fungeerde als katalysator om mijn passie te volgen en mij een laatste schop onder mijn kont te geven om mijn angsten los te laten.

Het is mijn missie om meer geluk en succes in het onderwijs te brengen. En daarom werk ik nu als leiderschapstrainer in het onderwijs.
Door mijn ziekte kom ik mezelf nog regelmatig tegen, maar dat laat me er niet van weerhouden om te dromen. Want die dromer, die ben ik nog steeds.

Wil jij ook focussen op geluk? En vind je dat spannend? Vraag dan hier je vrijblijvend strategiegesprek aan.