Het is weer kinderboekenweek en dat is voor veel kinderen een feestje, omdat er op ludieke en unieke wijze veel aandacht wordt gegeven aan het bevorderen van leesmotivatie.

 

Als kind had ik een gruwelijke hekel aan lezen. Als we in de klas moesten gaan lezen vond ik dat ontzettend saai. Ik weet niet of er in mijn jeugdjaren al sprake was van een kinderboekenweek, maar een portie leesmotivatie kon ik wel gebruiken. Ik vond er echt niks aan om in de boeken te duiken. Ik droomde liever weg in mijn eigen fantasie. Ik was toen al een dromer.

 

Nu verslind ik boeken. En dan niet de romans of de thrillers, daar kan ik me nog steeds niet toe zetten, maar wel de boeken over persoonlijk leiderschap, mindset en teamcoaching (zie foto).  Daar kan ik niet genoeg van krijgen. Integendeel, daar krijg ik enorm veel energie en inspiratie van.

 

Laatst zei een vriendin tegen mij: “Als jij iets wilt, dan lukt het je altijd om het voor elkaar te krijgen. Hoe doe je dat?” Ik was verbaasd over die uitspraak, maar toen ik erover nadacht, dacht ik: “ Ze heeft nog gelijk ook!”

 

Toen ik leerkracht wilde worden, raadden veel mensen mij dat af, omdat het perspectief op een baan in die tijd slecht was. Ik ging toch naar de PABO en had binnen no-time een vaste baan. Ik had een sterk geloof dat het me zou lukken en zag het voor me.

 

Zes jaar geleden verhuisde ik vanwege de liefde naar Utrecht. Ik was net uit de kast en wilde wonen bij de liefde van mijn leven. Mijn baan als schooldirecteur hing ik aan de wilgen en mijn huis was binnen een week verkocht.
Ondanks mijn angst om afhankelijk te zijn, en alles en iedereen in Maastricht achter te laten, vertrouwde ik erop dat het goed zou komen. “Ik kan altijd vervangen in het onderwijs en mijn familie en vrienden zijn de wereld niet uit.” Aan deze gedachten had ik veel steun.

 

De stap van directeur in Maastricht naar vervanger in Utrecht bleek shocking en een vreemde gewaarwording, maar binnen 4 maanden had ik weer een vaste baan in het onderwijs. Ik was trots, het voelde als een beloning voor mijn lef en de rust viel over me heen. Ik voelde me, en nog steeds, een intens gelukkig mens.

 

Opnieuw had ik een sterk beeld in mijn hoofd gemaakt over hoe ik mijn doelen en mijn wensen wilde realiseren. En voor wie nu denkt dat er hoogmoed en roekeloosheid in het spel was. Dat was zeker niet het geval.
Integendeel, ik was vaak onzeker. En ook nu, in mijn ondernemerschap, heb ik weer te dealen met mijn eigen beperkende gedachten. Maar opnieuw zie ik het heel helder voor me en vertrouw ik erop dat ik het voor elkaar krijg met de juiste mensen om me heen. Twee jaar geleden maakte ik namelijk opnieuw een spannende move.

 

Ik stopte in het onderwijs na 22 mooie jaren. Ik was moe en had totaal geen energie meer om full-time te werken, ook al vond ik het onderwijs nog steeds fantastisch.

 

Een paar maanden later werd duidelijk waarom ik geen puf had. Ik bleek een auto-immuun ziekte te hebben, waardoor veel van mijn klachten te verklaren waren. Een chronische ziekte die, zoals ik het nu zie, bedoeld was als katalysator om mijn passie te volgen en een laatste schop onder mijn kont  te krijgen om mijn angsten los te laten.  

 

Want het gevoel en het idee om als zelfstandig trainer te starten, zat er al een hele tijd. Alleen het lef om het daadwerkelijk te doen had ik (nog) niet.

 

Mijn droom en passie, om te werken als zelfstandig leiderschapstrainer en -gelukscoach is inmiddels ook werkelijkheid geworden. Ik ben ontzettend dankbaar voor de klanten die ik al heb mogen begeleiden. Elke klant voelt opnieuw als een beloning voor de gewaagde sprong in het diepe.

 

Ik kan mijn eigen tijd indelen en van waarde zijn voor mijn klanten. Ik ben blij en trots dat ik ook dit heb gefixt. Mijn vriendin had  gelijk. Wat ik wil, maak ik mogelijk;-)

 

Dus geloof in jezelf.
Zie het voor je en heb vertrouwen.
Go for it!

 

Welke spannende stap wil jij graag zetten? Wil je ook leren kansdenken? Wil jij het geluksgevoel van je tiener(s) of jezelf vergroten? Ik help je graag met een gratis strategiegesprek, klik hier voor een afspraak.