fbpx

Informatie voor leraren

Als je voor het eerst start als leerkracht of docent, komen er veel nieuwe dingen op je af. Een nieuwe school, nieuwe kinderen, nieuwe ouders en collega’s. Nieuwe lesmethoden. Je gaat oudergesprekken voeren, ouderavonden organiseren en je bent nu echt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de leerlingen van je klas. Dat is niet niks. 

Veel mensen verwachten iets van je. Hoe houd je dan focus? Hoe maak je de juiste keuzes om te doen wat belangrijk is voor jou en je leerlingen? Zeker nu je dolgraag wilt bewijzen dat ze in jou de juiste persoon hebben aangenomen. Dat jij die ideale collega bent. Dat is best lastig, zeker omdat je jezelf ook nog moet leren kennen als professional.

Het gevaar ligt op de loer dat je je laat leiden door wat alles en iedereen van je verwacht. Dat je rent van het een naar het ander. Dat je je voortdurend opgejaagd en geleefd voelt, omdat je het graag goed wilt doen en je betrokkenheid wilt laten zien. Ongemerkt kan je energiepeil en zelfs je zelfvertrouwen dalen, met alle nare gevolgen van dien. Met als klap op de vuurpijl dat je uiteindelijk het plezier in het onderwijs verliest.

Ik heb goed nieuws.

Dat is niet nodig. Het kan anders.

Maak nu een vliegende start.