Nog een paar dagen en dan staat de decembermaand 2018 al weer voor de deur. Voor velen een tijd om nog even flink te knallen en een laatste sprintje te trekken richting de Feestdagen.

Tegelijkertijd is dit ook de tijd van het jaar om te reflecteren en te bezinnen op de gestelde doelen. De Kerstborrels staan bol van reflecties en mooie wensen: een warm gevoel maakt zich van ons meester en nieuwe doelen worden gesteld.

Als je begint met leidinggeven doet zich een soortgelijk fenomeen voor. Ook dan denk je na over je doelen in je werk en in je leven. Het gekke is dat we in januari, na alle goede voornemens, vrij snel weer overgaan tot de orde van de dag.

En dat is nu juist wat je niet moet willen als nieuwe leidinggevende. Plan juist extreem veel reflectiemomenten in om stil te staan bij wat je doet en hoe je de dingen doet. Kijk of je er blij mee bent en check of je hebt bereikt wat je wilde bereiken. Vier je successen en stel je gedrag of aanpak waar nodig bij.

Je hebt nu een andere plek binnen de organisatie en daardoor komt er van alles op je af. Voor je het weet begin je te rennen als een malle en doe je van alles zonder dat je weet waarom. Op den duur kun je daar echt gefrustreerd, vermoeid en teleurgesteld van raken, waardoor je incasseringsvermogen steeds minder wordt. 

Wat jou kan helpen om te groeien in je nieuwe rol is als je duidelijk weet waaraan je aandacht wilt besteden. Het helpt je om te weten wat belangrijk is, waardoor je ook weer makkelijker keuzes kunt maken. 

Wat is jouw doel in je werk en in je leven? Heb je dat helder? En hoe zorg jij ervoor dat je daarin succesvol bent en er ontzettend veel plezier aan beleeft? Wat is belangrijk voor jou? Wat motiveert je? Wat is je drijfveer? Wat is je visie op leiderschap?

Als jij jezelf goed kent, dan wordt leidinggeven een stuk makkelijker. Het is je fundament.

Doelen stellen is één ding. Doelen halen is een ander ding.
Hoe goed ken jij jezelf? Welke gerichte actie zet jij om je doelen voor elkaar te krijgen? Leid jij jezelf of laat je je inzetten voor andermans plan?

Ik mijn programma ‘Inzicht in leiderschap’ bouw je aan een stevig fundament, zodat je vol vertrouwen en met plezier samen met je team de gewenste resultaten realiseert.

Wil je meer info? Klik dan hier.