fbpx

DE MINI DROOMSHOW
Is er leven na de eindtoets?

 

Ervaar hoe puberfrustraties succesverhalen worden

 

Tijdens deze wervelende workshop gaan maskers af, worden dromen zichtbaar en schrijven we nieuwe verhalen; toekomstige succesverhalen.

Waarom is De Mini Droomshow nodig? Wat zijn puberfrustraties en hoe hebben die invloed op jouw werk? Misschien komen deze uitspraken je bekend voor:

“ Ik hoor er toch niet bij.”
“Ik doe het ook nooit goed.”
“ Het is gewoon saai hier.”
” Dat lukt me nooit.”

Het is frustrerend als leerlingen niet lekker in hun vel zitten.
Als prestaties achterblijven.
En wanneer ouders ontevreden zijn over jouw aanpak als leerkracht. Terwijl je je een slag in de rondte werkt.

Pubers zijn kampioen in het camoufleren van hun onzekerheden.
En daarom zetten ze verschillende maskers op.
Dat is knap lastig, want hoe prik je daar zomaar doorheen?

Daar zijn speciale technieken voor. Niet alleen voor de leerling, maar ook voor jou. Samen nieuwe skills leren.

Jij wilt toch ook dat jouw leerlingen onbevangen en vrij in het leven staan. Dat ze gelukkig en succesvol zijn.  Dat ze vertrouwen hebben in zichzelf. Dat ouders tevreden zijn over jouw aanpak.

De Mini Droomshow is een workshop die verder gaat dan kijken naar prestaties. De Mini Droomshow is uniek omdat we kijken naar de diepste drijfveren en verlangens van een kind. Door de ogen van het kind. We maken gebruik van de kracht van aandacht en leiderschap waardoor het kind, de ouders en jij als leraar happy kan zijn.

Tijdens deze workshop/droomshow worden kinderen aan het denken gezet over waar het echt om gaat. En dat is niet de eindtoets 😉. Mooi Dyonne, ik ben blij dat jij onze kinderen dit hebt kunnen geven 🍀 Kirsten Lammers

Directeur , OBS Waterrijk

Het gaat er niet om hoe slim je bent, maar om wat je met je slimheid doet

 

Wat kunnen de leerlingen verwachten?

 

 √ Ze gaan hun dromen zichtbaar maken
√ Ze ontdekken wat bewust leiderschap is
√ Ze ervaren hoe ze kunnen denken in mogelijkheden
√ Ze ontdekken de kracht van gedachten en bewuste keuzes
√ Ze verkennen obstakels en hindernissen die ze kunnen tegenkomen op hun pad
√ Ze ontdekken wat er nodig is om moeilijkheden te overwinnen
√ Ze proeven van Bourgondische gezelligheid
√ Ze nemen deel aan creatieve-interactie
√ Ze verkennen hun eigen-wijze weg

 

Think Big, Act Small
Just to be Happy

“Misschien ben ik wel niet slim genoeg”

 

Er was eens een meisje dat altijd bang en onzeker was. Ze dacht: “Misschien ben ik wel niet slim genoeg. Misschien ben ik wel niet goed genoeg”. En dan zei haar oma: “Als iets mogelijk is, kun jij het zeker. Je moet doen waar je gelukkig van wordt”


Het meisje had een hele goede band met haar oma. Ze sliep twee nachten per week bij haar oma, omdat haar ouders het heel druk hadden. 
Het meisje werkte heel erg hard. Soms zeiden haar onderwijzers dat ze niet te veel moest willen, omdat haar cijfers ook weer niet zó hoog waren. Sommige mensen zeiden zelfs dat ze beter niet zo’n hoge doelen kon stellen. Dat ze niet zo moest dromen.

 

Maar het meisje luisterde naar haar oma. “Alles is mogelijk dacht ze. Je moet doen waar je blij en gelukkig van wordt.” En ook al was ze vaak onzeker en bang. Ze volgde haar hart. En haar droom kwam uit: ze werd leerkracht en schooldirecteur.

 

En toen veel mensen haar vele jaren later voor gek verklaarden toen ze het onderwijs verliet, ging ze toch haar eigen weg. Ze startte haar eigen droombedrijf met een unieke workshop, D-Dep’s Mini Droomshow

 

En daar kan jij nu onderdeel van zijn. Hoe cool is dat!

 

 

Deze magische workshop voor groep 8 duurt ongeveer 2,5 uur en boek je voor € 497,-
Wil je toch wat meer informatie? Ik vertel je graag meer tijdens een
telefoongesprek. Mail me je nummer, dan ik neem snel contact met je op.
De Mini Droomshow ‘Is er leven na de eindtoets?’ gaf de kinderen uit groep 8 een belangrijke levensles mee: succes in je verdere loopbaan wordt niet bepaald door je schooladvies, maar door jouw manier van denken en hoe je zaken aanpakt die op je pad komen. Voor sommige kinderen was dit een eye opener en was het ook vooral goed om dit eens van iemand anders te horen dan van de eigen leerkracht. Dyonne geeft de workshop op inspirerende wijze en vol humor, ze vertelt hierbij ook haar eigen verhaal. Dit maakt de workshop persoonlijk! Als leerkracht was het leuk om te zien hoe kinderen actief aan de slag gingen met hun eigen dromen. Wat zijn deze eigenlijk en wat hebben ze nodig om deze te bereiken? Welke weerstanden kunnen ze tegenkomen? Je ontdekt hierbij ook dromen van kinderen die je voor de workshop nog niet wist. Kortom, een aanrader voor elke groep 8! Robert Timmermans

Leerkracht groep 8, OBS Waterrijk

If you can dream it, you can do it (Walt Disney)

https://www.youtube.com/watch?v=viJcPHUw-Zs