6 MAANDEN PROGRAMMA

INZICHT IN EIGEN LEIDERSCHAP EN COMMUNICATIE 

Het 6 maanden programma bestaat uit 2 delen: inzicht in eigen leiderschap en communicatie.

In het eerste deel komen alle noodzakelijke onderwerpen aan bod om inzicht te krijgen in je eigen leiderschap. 
Ik laat je diep kennis maken met jezelf en jouw manier van faciliteren, coachen en leiden. Je ervaart hoe je de inspirerende leider kunt worden die je graag wilt zijn. Je leert hoe je leiding kunt geven vanuit je natuurlijke kracht (innerlijk kompas) en je krijgt inzicht in de valkuilen die er op de loer kunnen liggen onder druk.

In het tweede deel staat jouw communicatie centraal en leer je hoe je succesvol interventies kunt zetten en succesvol kunt verbinden met je team. Je gaat verschillende communicatiestijlen herkennen, ervaren en begrijpen. Je leert hoe je moeilijke situaties kunt vlottrekken en je krijgt tools aangereikt om positief te beïnvloeden m.b.v. communicatie. In het tweede deel oefenen we vaardigheden en werken we vooral ervaringsgericht.

Wat komt er op je pad?

ODC-meting en individuele uitgebreide terugkoppeling
5 dagen training in de groep (aan de kust of in de bossen)
1 dag paardencoaching 
Twee online kennis- en motivatievideo’s
2 keer skype-coaching ½ uur
2 Werkboeken

Wanneer kun je instappen?

Dit programma is geschikt voor startende leidinggevenden, startende managers, teamleiders en professionals
Je kunt instappen als:

– je binnenkort start als leidinggevende en jezelf wilt voorbereiden
– je net bent gestart als leidinggevende en jezelf wilt verbeteren

Jouw persoonlijke route naar vertrouwen, plezier en succes

 We starten met de ODC-meting (Odin Development Compass). Als je deze meting online hebt gemaakt (15 min),  plannen we een tussenstop op een mooie locatie. Daar hebben we een uitgebreid gesprek over de resultaten van jouw meting. Je krijgt inzicht in je natuurlijke kracht, je kwetsbare kracht (vaak aangeleerd)  en je ontwikkelpotentieel.  Dit inzicht dient als benzine voor het vervolg van je route.

Tijdens de twee trainingsdagen komen verschillende aspecten van leiderschap aan bod.  We richten op 3 peilers:  positieve mindset, kennis over leiderschap van nu en de vaardigheden die je nodig hebt om leiding aan jezelf en daardoor anderen te geven.

 In Haalderen ga je je leiderschap op een andere manier ervaren tijdens de paardencoaching van Dorris Vlas.
Na deze mooie ervaring starten we met het tweede deel van het halfjaarprogramma.

Ik geloof in de kracht van samenzijn en van met elkaar leren. Ik vind het belangrijk dat er altijd een transfer naar de praktijk plaatsvindt. Daarom combineer ik de trainingsdagen met online coaching.Tijdens de skype-coaching ben ik je klankbord en vraagbaak. Uit ervaring weet ik dat je écht stappen maakt als je structureel momenten van reflectie inplant na afloop van de trainingsdagen.

Gedurende de gehele periode maak je indien gewenst ook deel uit van de besloten D-DEP Facebookgroep, waar je vragen kunt stellen en ervaringen met elkaar kunt delen.

Maximale groepsgrootte is 10 deelnemers

Kosten: € 3997 ,-